24 kroz 7 - kustoska radionica

NAZIV: 24 kroz 7, kustoska radionica

VODITELJ: Ivana Meštrov

SADRŽAJ: 7 dana stvaranja prostorno je specifična i vremenski jasno omeđena manifestacija. Kroz sedam dana rezerviranih za stvaranje u kolektivnim uvjetima, vrijeme ima vrlo važno mjesto, no i neuobičajeno opipljivu ulogu jer samo djelovanje se dešava u ovdje i sada. Fluidno prolazeći kroz niz festivalskih aktivnosti, od jednokratnih izložbi, do radova u nastajanju ili pak raznolikih večenjih programa, kao privremena zajednica-publika, autori i(li) sudionici-sudjelujemo istovremeno i direktno u produkciji, recepciji i sukreaciji umjetničkih radova.
Radionica 24 kroz 7 baviti će se upravo pojmom vremena tj. načinima na koje se vrijeme doživljava u umjetnosti, ne nužno samo kroz projekte i rokove, nego i kako se jedan kustoski projekt doslovno nosi s vremenom, te što to znači kada je vrijeme umjetnička tema, ali i format prijenosa.
Sve će se odvijati kroz praksu i hipotezu vremenskog tijeka festivala 7 dana stvaranja. Sudonici/e ove radionice će se duž sedam dana upoznati s različitim pozicijama: slušatelja, čitatelja, komunikatora, reportera, daktilografa/prenositelja događanja, spisatelja, kritičara, a ujedno i kustosa koji se djelomično zrcali kroz sve te aktivnosti i stavove.

Materijali: bilježnica, olovka /osobni kompjuter, osobne reference (knjiške, net, vremenske i bezvremenske...)

PRODUKT: Nekoliko tekstova neuobičajenih formata i mjesta predstavljanja
BROJ SUDIONIKA: 4-8
POČETAK RADIONICE: 09.08.2015.
PREZENTACIJA: 15.08.2015.
KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ivana Meštrov je povjesničarka umjetnosti i kustosica koja trenutno radi pri Odsjeku za povijest umjetnosti FFST kao asistentica-znanstvena novakinja. S Mihaelom Richter vodi edukacijski program Kustoska platforma, a jedna je i od osnivačica udruge Slobodne veze, www.slobodneveze.wordpress.com(uz Natašu Bodrožić i Tonku Maleković). Neke od njezinih recentnih kustoskih projekata (samostalne izložbe: Tijelo, grad i prašina Calixta Ramireza, te Vertikalno i horizontalno raslojavanje Mirjane Batinić, 2015.) se vezuju uz novoosnovanu splitsku Galeriju Škola (Škola likovnih umjetnosti, voditeljica: Neli Ružić) i splitski kontekst općenito (Luka Duplančić, Preko crte, Salon Galić; Recollecting Pia Louwerens, Galerija Bez naziva, Split, 2015.). Bila je jedna od kustosica Bijenala mladih Mediterana Mediterranea 16-Errors Allowed, Ancona, 2013., te Eduzgrafa u sklopu Zgrafa 11, Zagreb, 2012. Uz studij povijesti umjetnosti završila je i jednogodišnji kustoski program Ecole du Magasin, Grenoble, France, a sudjelovala je i u nizu radionica na temu kuriranja i pisanja o suvremenoj umjetnosti te napisala brojne tekstove za razne kontekste (akademske, izložbene,...)

FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA