FRANKENSTEIN - neverbalni teatar – akrobalans – kontakt-žongliranje

tri-slike-na-jednoj.jpg

NAZIV: FRANKENSTEIN - neverbalni teatar – akrobalans – kontakt-žongliranje

VODITELJI: Andrea Rašpolić, Aleksandar Đikić, Ana Fazekaš

SADRŽAJ:
Riječ je o projektnoj kazališnoj radionici namijenjenoj za petero do desetero sudionika koja će kroz dvodjelni program polaznike obrazovati u temeljnim znanjima neverbalnog kazališta, akrobalansa te potencijalno kontakt-žongliranja s ciljem uprizorenja kultne priče o Frankensteinovu čudovištu.
U jutarnjem bloku radionice (cca 8-12h) polaznici će proći ekstenzivno istezanje, niz vježbi s područja neverbalnog teatra koje će voditi Andrea Rašpolić te će sat i pol biti posvećeno osnovama akrobalansa pod vodstvom Aleksandra Đikića. Nakon pauze za ručak nekoliko će sati (cca 15.30-18.30h) biti posvećeno sklapanju stečenih znanja u konkretno uprizorenje pod vodstvom Ane Fazekaš. Troje voditelja, koji unose različita znanja i poglede, no ulaze u projekt kao sinkronizirana i unaprijed organizirana grupa, omogućit će dinamičan i višestran rad, osobito pazeći na to da se znanja međusobno jedno na drugo nadovezuju i nadograđuju kako ne bi došlo do pretjeranog zamora u polaznika. Kontakt-žongliranje bit će uvedeno u program u slučaju da dio polaznika barata temeljnim umijećem te ako se pokaže izrazit interes.
Za predložak je ciljano odabran poznat i mnogo puta obrađivan siže na kojemu će se graditi kratko uprizorenje bez korištenja samoga teksta, već koristeći isključivo tijela izvođača. Scenu će oblikovati njihova tijela koja će odražavati razvoj od (naizgled) posve neartikuliranih pokreta do preciznih i zanimljivih figura. Predstava neće imati podjelu uloga već će izvođači nastupati kao jedinstven organizam iz kojega će se pojedinci izdvajati onako kako to budu zahtijevali prizori samo kako bi se zatim ponovno isprepleli.
U kontekstu samog značenja festivala Sedam dana stvaranja tema je predloška zanimljiva jer odražava monstruozni aspekt stvaralaštva, život stvorenja koje, jednom izbačeno u okrutni svijet, razvija identitet i traži svoje mjesto da bi ga u tragičnoj konačnici pronašlo u simbiotskom odnosu sa stvoriteljem. Ovisnički, opsesivni odnos ljubavi i mržnje, neprestane konstrukcije i destrukcije, odgovornosti i duga sastavni je dio svakog velikog čina stvaranja.
Napomena: Za sudjelovanje u radionici potrebna je minimalna fizička spremnost i fleksibilnost ili znanje s jednog od ciljanih područja.

PRODUKT: Performans, izvedba za završnu večer
BROJ SUDIONIKA: 5-10
POČETAK RADIONICE: 09.08.2015.
PREZENTACIJA: 15.08.2015.
KONTAKT: Andrea Rašpolić - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA