Ideja i koncept

Potreba za stvaranjem prisutna je u svima nama.  Na nju gledamo kao običaj, naviku, unutarnji stav, način na koji gledamo stvari i pristupamo im. Na taj način, oplođujemo aspekte našeg života. Temeljna ideja koja nas pokreće je da učeći o svom izvoru, iznutra možemo stvoriti izuzetna djela izvana.

7ds - Sedam dana stvaranja je u pravom smislu radni prostor, platforma koja u produkcijskom i edukativnom smislu pruža infrastrukturu za zajednički rad i mogućnost da se krajnji produkt predstavi u zajednici u kojoj nastaje, ali i mnogo šire. Začetnici ideje bili su David Belas i Alenka Krivičić Jedrejčić koji su po utjecajem svojih edukacija i iskustva imali potrebu osmisliti projekt koji bi bio okrenut stvaranju, a ne konzumiranju umjetnosti i kreativnosti.

Diskursu su se odmah priključili Klara Galant Ardalić, Toni Erdfeld i Robert Rudan. Također utječući na temelje 7ds svojim specifičnim iskustvima. Prijateljstvo, voloterski rad, te stvaranje principa i kriterija što je zapravo 7ds je razgovor koji traje već 10 godina jednakim intenzitetom.

Misija 7DS je omogućiti strukturu  za interdisiplinarno djelovanje, stvaranje edukativnog međunarodnog okruženja koja spaja različite oblike i načine umjetničkog i kreativnog stvaralaštva.

Vizija 7DS u budućnosti je slika moderne otvorene platforme za sve generacije kao umjetničke, kreativne i edukacijske institucije, koja je neovisna o drugim programima i potrebama, i pridonosi podizanju kvalitete kulturnog života pojednica u zajednici autentičnim kreativnim i umjetničkim stvaranjem.

Važno nam je svakom sudioniku projekta 7ds omogućiti (koliko je to moguće u našim okvirima) da  sam sebe  doživi kao sposobnu, kreativnu, odgovornu osobu koja ima mogućnost biti u kontaktu s drugima. Može se reći da se u takvom pristupu naglasak stavlja na: direktan kontakt, aktivno eksperimentiranje, odgovornost za sebe i svoje reakcije, osvještavanje sebe u “sada i ovdje“.

 
FB

Plakati

Istra na granici tradicionalnog i suvremenog
plakat-7ds 2004-desni plakat-7ds 2005-desni plakat-7ds 2006-desni
plakat-7ds 2007-desni plakat-7ds 2008-desni plakat-8dan-desni

SVEjednoISTRA
plakat-7ds 2009-desni plakat-7ds 2010-desni plakat-7ds 2011-desni
plakat-7ds 2012-desni plakat-7ds 2013-desni