Kulturni inkubator

Kulturni inkubator 7ds je glavna platforma za realizaciju cjelokupnog koncepta 7ds sustava.

Kulturni inkubator je istovremeno dio 7ds sustava koji operativno realizira zamišljene ciljeve i za produkt ima konkretne rezultate u umjetničkim djelima i specifičnoj edukaciji.

Kulturni inkubator se sastoji od područja djelovanja koja koja se realiziraju kroz rad 7ds  radionica i festivala "Sedam dana stvaranja".


7ds radionice

Sudionici na radionicama prolaze kroz aktivan, iskustveni proces rada pripremljen i usmjeravan od strane voditelja radionice. Poseban element predstavlja mogućnost interakcije među radionicama kao i sa svim ostalim sudionicima na Festivalu čime se dobiva dinamična platforma za izmjenu iskustva i razvoj ideja. Na kraju se, kroz izabrani medij, potiče izražavanje spoznatog i stvorenog prema van - prema javnosti, pa su tako svake godine svi produkti radionica prezentirani na posebnoj promocijskoj večeri u sklopu Festivala.

Tijekom godina razvili smo posebnu koncepciju organizacije i provedbe radionica usmjerenih na umjetnički i stvaralački rad. Radionice se odvijaju u intenzivnom obliku, najčešće 7 dana uzastopno u vrijeme trajanja Festivala. Sudionici su usmjeravani na praćenje večernjeg programa koji je za njih pripremljen, a koji se sastoji od prezentacija rada afirmiranih umjetnika, edukativnih predavanja i kvalitetnog zabavnog dijela programa. Na taj način sudionici svih radionica dobivaju zajednički input i dobiva se efekt zajednice motiviranih pojedinaca usmjerene na kreativan proces stvaranja što uglavnom rezultira snažnim pozitivnim iskustvom učenja i razmjene iskustva, obogaćivanja i osnaživanja – o čemu naši sudionici godinama rado svjedoče Osim toga, kao rezultat nastaju produkti: video materijali, predstave, izložbe na kojima može uživati šira javnost. Na taj način gledano radionice festivala sedam dana stvaranja pravi su proizvođači kulture.

U proteklih 10 godina održali smo preko 50 radionica koje smo kategorizirali na sljedeći način:

Kazalište i performans – Točka zarez

Psihologija i umjetnost –Kreativne promjene

Fotografija – Stari zanati

Ekološka grafika

Etno glazba

Video, film i društveni aktivizam

Književnost i novinarstvo

Multimedije i arhitektura prostora

Novi mediji i sociologija

Umjetnička kolonija – slobodan oblik produkcije umjetničkih djela kroz vizualne umjetnosti, performans i slično pri čemu je umjetnicima data potpuna sloboda u izboru metodologije rada

Posljednjih godina uveli smo nazive Procesna i Edukativna radionica kako bismo naglasili da se neke radionice nastavljaju na procese započete prije održavanja godišnjeg Festivala (procesne radionice) dok su edukativne radionice usmjerene na rad s početnicima i uvođenje u svijet korištenja određenog medija.
FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA