7ds radionice

Sudionici na radionicama prolaze kroz aktivan, iskustveni proces rada pripremljen i usmjeravan od strane voditelja radionice. Poseban element predstavlja mogućnost interakcije među radionicama kao i sa svim ostalim sudionicima na Festivalu čime se dobiva dinamična platforma za izmjenu iskustva i razvoj ideja.  Na kraju se, kroz izabrani medij, potiče izražavanje spoznatog i stvorenog prema van - prema javnosti, pa su tako svake godine svi produkti radionica prezentirani na posebnoj promocijskoj večeri u sklopu Festivala.

Tijekom godina razvili smo posebnu koncepciju organizacije i provedbe radionica usmjerenih na umjetnički i stvaralački rad. Radionice se odvijaju u intenzivnom obliku, najčešće 7 dana uzastopno u vrijeme trajanja Festivala. Sudionici su usmjeravani na praćenje večernjeg programa koji je za njih pripremljen, a koji se sastoji od prezentacija rada afirmiranih umjetnika, edukativnih predavanja i kvalitetnog zabavnog dijela programa. Na taj način sudionici svih radionica dobivaju zajednički input i dobiva se efekt zajednice motiviranih pojedinaca usmjerene na kreativan proces stvaranja što uglavnom rezultira snažnim pozitivnim iskustvom učenja i razmjene iskustva, obogaćivanja i osnaživanja – o čemu naši sudionici godinama rado svjedoče  Osim toga, kao rezultat nastaju produkti: video materijali, predstave, izložbe na kojima može uživati šira javnost. Na taj način gledano radionice festivala sedam dana stvaranja pravi su proizvođači kulture.

U proteklih 10 godina održali smo preko 50 radionica koje smo kategorizirali na sljedeći način:

  1. Kazalište i performans – Točka zarez
  2. Psihologija i umjetnost –Kreativne promjene
  3. Fotografija – Stari zanati
  4. Ekološka grafika
  5. Etno glazba
  6. Video, film i društveni aktivizam
  7. Književnost i novinarstvo
  8. Multimedije i arhitektura prostora
  9. Novi mediji i sociologija
  10. Umjetnička kolonija – slobodan oblik produkcije umjetničkih djela kroz vizualne umjetnosti, performans i slično pri čemu je umjetnicima data potpuna sloboda u izboru metodologije rada

Posljednjih godina uveli smo nazive Procesna i Edukativna radionica kako bismo naglasili da se neke radionice nastavljaju na procese započete prije održavanja godišnjeg Festivala (procesne radionice) dok su edukativne radionice usmjerene na rad s početnicima i uvođenje u svijet korištenja određenog medija.

FB
14. festival Sedam dana stvaranja
13. 8. 2017. - 19. 8. 2017.
Prijave do 5. kolovoza 2017. 

Opće informacije: 7ds radionice 2017.

Otvorene radionice:
Radionica analogne fotografije
Voditelj: Sven Stilinović
Tijelo riječi - književno-izvedbena radionica
Voditeljice: Neva Lukić i Josipa Bubaš

7ds rezidencije:

Trevor Brown Music Composition Workshop
7ds-rezidencija - radionica performansa
Jelena Lovrec - Kvadratni metar kulture

52 000 Pazin