7ds radionice

Sudionici na radionicama prolaze kroz aktivan, iskustveni proces rada pripremljen i usmjeravan od strane voditelja radionice. Poseban element predstavlja mogućnost interakcije među radionicama kao i sa svim ostalim sudionicima na Festivalu čime se dobiva dinamična platforma za izmjenu iskustva i razvoj ideja.  Na kraju se, kroz izabrani medij, potiče izražavanje spoznatog i stvorenog prema van - prema javnosti, pa su tako svake godine svi produkti radionica prezentirani na posebnoj promocijskoj večeri u sklopu Festivala.

Tijekom godina razvili smo posebnu koncepciju organizacije i provedbe radionica usmjerenih na umjetnički i stvaralački rad. Radionice se odvijaju u intenzivnom obliku, najčešće 7 dana uzastopno u vrijeme trajanja Festivala. Sudionici su usmjeravani na praćenje večernjeg programa koji je za njih pripremljen, a koji se sastoji od prezentacija rada afirmiranih umjetnika, edukativnih predavanja i kvalitetnog zabavnog dijela programa. Na taj način sudionici svih radionica dobivaju zajednički input i dobiva se efekt zajednice motiviranih pojedinaca usmjerene na kreativan proces stvaranja što uglavnom rezultira snažnim pozitivnim iskustvom učenja i razmjene iskustva, obogaćivanja i osnaživanja – o čemu naši sudionici godinama rado svjedoče  Osim toga, kao rezultat nastaju produkti: video materijali, predstave, izložbe na kojima može uživati šira javnost. Na taj način gledano radionice festivala sedam dana stvaranja pravi su proizvođači kulture.

U proteklih 10 godina održali smo preko 50 radionica koje smo kategorizirali na sljedeći način:

  1. Kazalište i performans – Točka zarez
  2. Psihologija i umjetnost –Kreativne promjene
  3. Fotografija – Stari zanati
  4. Ekološka grafika
  5. Etno glazba
  6. Video, film i društveni aktivizam
  7. Književnost i novinarstvo
  8. Multimedije i arhitektura prostora
  9. Novi mediji i sociologija
  10. Umjetnička kolonija – slobodan oblik produkcije umjetničkih djela kroz vizualne umjetnosti, performans i slično pri čemu je umjetnicima data potpuna sloboda u izboru metodologije rada

Posljednjih godina uveli smo nazive Procesna i Edukativna radionica kako bismo naglasili da se neke radionice nastavljaju na procese započete prije održavanja godišnjeg Festivala (procesne radionice) dok su edukativne radionice usmjerene na rad s početnicima i uvođenje u svijet korištenja određenog medija.

FB

7ds radionice

Sedam dana u okružju potpune autorske slobode rezultira novim radovima koje predstavljamo na festivalu, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 

Na radionice se mogu prijaviti svi, bez obzira na prethodno umjetničko obrazovanje ili iskustvo.

Ovogodišnje radionice bit će objavljene uskoro. 

Radionice 2017.