Natječaj za sudjelovanje u programu

15. festival Sedam dana stvaranja

12.-18.8.2018. Pazin

natjecaj web

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE NA 15. FESTIVALU SEDAM DANA STVARANJA


Udruga Veliki Mali Čovjek objavljuje natječaj za sudjelovanje na 15. festivalu Sedam dana stvaranja u sklopu večernjeg programa, koji se svakodnevno održava od 12.8. do 18.8.2018. u Pazinu. Natječaj je otvoren do 10.6.2018. godine.

Pozivamo autore da se prijave s prijedlozima za PREDAVANJA, IZLOŽBE, KONCERTE, FILMOVE i PERFORMANSE te u određenim uvjetima KAZALIŠNE PREDSTAVE.


Festival Sedam dana stvaranja sudioniku osigurava mjesto u večernjem programu, smještaj i ručak na dan izvedbe, te uvjete za izvedbu. Prednost pri odabiru imat će oni radovi koji su u skladu s idejom i konceptom festivala Sedam dana stvaranja.O FESTIVALUFestival Sedam dana stvaranja projekt je namijenjen razvoju inovativne kulturne produkcije, promocije i edukacije, a provodi se redovito od 2004. godine. Festival svoj program bazira na interakciji različitih medija stvarajući iz godine u godinu nove mogućnosti, situacije i prostore s novim autorima.


Cilj festivala je omogućiti strukturu za interdisciplinarno djelovanje te stvaranje edukativnog međunarodnog okruženja koje spaja različite oblike i načine izražavanja. Od likovnog, dramskog, glazbenog i književnog izražavanja, do znanosti, novih medija i nematerijalne kulture.

Tijekom festivala održavaju se sedmodnevne radionice koje rezultiraju multimedijalnim događajem UPRAVO STVORENO zadnjeg dana festivala.

Večernji program odvija se tijekom svih sedam dana festivala, a koncipira se tematski po danu.

Festival Sedam dana stvaranja od 2017. nosi EFFE Label, europsku oznaku izvrsnosti i inovativnosti koju dodjeljuje Europsko udruženje festivala.


PRIJAVE NA NATJEČAJ FILMOVI se dostavljaju s engleskim titlovima, a trajanje i žanr nisu određeni. Prednost imaju filmovi koji istražuju i propitkuju.

IZLOŽBE 
nisu ograničene u mediju, mogu biti samostalne ili skupne. Koncipiraju se na različitim lokacijama: na javnim gradskim površinama, u atriju pazinskog Kaštela te u gradskoj galeriji “DLS” gdje izložba otvara festival i ondje ostaje do kraja festivala. Mogu biti jednodnevne ili višednevne ovisno o programu festivala, zahtjevnosti samog postava te autorskih želja.

PREDAVANJA
zamišljamo kao mogućnost predstavljanja šireg uvida u određenu temu kroz prezentacije knjiga, koncepata, organizacija te autorska izlaganja. Ideja predavanja je da služi sudionicima kao nadopuna i inspiracija za svoj rad unutar radionica, a istovremeno privlači specifičnu publiku temom i pristupom.

KONCERTI se odvijaju uglavnom na otvorenom, a dobrodošli su raznovrsni glazbeni izričaji, vokalni i instrumentalni, od tradicionalnog do eksperimentalnog.

PERFORMANSI se prijavljuju s kratkim opisom predloženog performansa, uključujući informacije o trajanju, materijalima, opremi i potrebnom prostoru te video materijalom, ako postoji.

KAZALIŠNE PREDSTAVE Zbog ograničenosti budžeta i zahtjevnosti kazališne umjetnosti u obzir dolaze samo one koje se mogu lako izvesti na specifičnim lokacijama. Ako želite prijaviti predstavu no niste sigurni možemo li vam omogućiti uvjete, slobodno nas kontaktirajte putem dolje navedene email adrese.

SADRŽAJ PRIJAVE


1. Osobne podatke: ime i prezime, adresa, telefon, e-mail, internetska stranica ako postoji
2. Kratka biografija s datumom rođenja
3. Kratki opis autorskog rada (+ linkovi, fotografije, audio ili drugi relevantni materijali)
4. Uvjeti potrebni za provedbu (potrebna oprema, prostor i troškovnik)

NAPOMENA: Informacije o autorskom radu dostavljene u prijavi koristit će se za izradu promotivnih materijala, pa molimo da prijave budu što točnije. Sve potrebne izmjene javite mailom što prije.


Prijave i pitanja do 10. lipnja slati na e–mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Zbog velikog broja prijava koje nam pristižu molimo Vas za strpljenje. Rezultati natječaja svim će kandidatima biti javljeni putem maila tijekom lipnja, a najkasnije sredinom srpnja. Ako odgovor trebate ranije, naznačite to u prijavi ili se naknadno javite putem maila.FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA