Šenji II

Naziv radionice: ŠENJI II
Voditelj: Valter Černeka
Suvoditelji: Vanessa Milan, Tiziano Ciao iz Lab43 Forte Marghera-Venezia
Sadržaj: Hodati, ući u naš privremeni grafički laboratorij znaći ući u umjetničko djelo, u viziju.
Gaziti po tom prostoru podrazumijeva samosvijesnost, lakoću snalaženja i minimalnu dozu autonomije.
Proces stvaranja je kontinuirano istraživanje. U ovom slučaju određeni prostor (laboratorij) je medij, a vrijeme (sedam dana) je naš konstantni saveznik.
Grafika ovdje nije dogmatski, stereotipni proizvod već ideološka sugestija, i kao suvremeni likovni jezik traži prisnost i potpuno prepuštanje.
Vizija, autonomija i prepuštanje usmjeravaju ovu radionicu k višim emocionalnim silama gdje je tehnika u funkciji vlastitog sadržaja, u odnosu na širi društveni i kulturni kontekst. Vrijeme i prostor prepuštaju svoje mjesto pripovjedačkom duhu koji dobro zna odakle dolazi i ima jasan stav kroz koji oplemenjuje raznolikost i komunikaciju.
Radionica dubokog tiska nas na trenutak odvaja od zdravog razuma u stvaralačkom smislu kroz obuhvaćanje raznih autorskih grafičkih djelatnosti; stručnu, znanstvenu i istraživačku. Cjelokupni proces označava umijeće reproduciranja, otiskivanja i različitih solucija štampanja crteža na papiru ili nekom drugom materijalu, u više tiraža sa određene podloge ili matrice.
Bitna karakteristika je da se u primijenjenoj metodologiji ne upotrebljavaju otrovna otapala, ne koriste se štetne kiseline i boje su na vodenoj bazi s iznimno kvalitetnim tehničkim osobinama.
Način postavljanja završne izložbe ima svoj poseban jezik i određenu kompozicijsku strukturu koje nisu zanemarene.
Produkt radionice:suvenirnica, jeftine pazinske vedute, grafička mapa, izložba.
Broj sudionika: do 8
Početak radionice: 11.08.2013.
Prezentacija radionice: 17.08.2013.
Prijave: Budući da radionica prima određeni broj sudionika, pozivaju se zainteresirane osobe da pošalju nekoliko fotografija osobnih radova; bilo kakvog karaktera, tehnike, oblika, materijala, misli, teksta...
Kontakt:  Valter Černeka 0981819012,Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za prijavu klikni ovdje...

FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA