RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

13996192 10154563084779653 6182298620037286530 oRadionica filmskog eksperimenta 2016.


Pod mentorstvom Kinokluba Zagreb
Broj sudionika: 5+2*
Razina: srednje-napredno (radionica nije prilagođena potpunim početnicima)


Radionica filmskog eksperimenta omogućava polazniku da snimi film u ozračju potpune autorske slobode, uz mentorsku pomoć. U sedmodnevnom procesu filmskog djelovanja, stvaralačke energije polaznika činit će neovisnu sferu, sinergički prostor, nevidljivi laboratorij. Polaznici će postati istraživači slobodnog teritorija, neomeđenog kodificiranim pristupom filmu i standardnim shvaćanjem filmskih rodova. Radionica će naglasak stavljati na praktične aspekte filmskog rada, uz ohrabrivanje autorskog pristupa i poticaj na preispitivanje ustaljenih poimanja eksperimentalnog, dokumentarnog, i svega između.

Filmski materijal mora biti snimljen tijekom radionice, a tijekom iste će biti i montiran. Organizatori radionice osiguravaju svu potrebnu opremu, iako polaznik može ponijeti i svoju.

Broj polaznika ograničen je na 7, od čega 5 polaznika može biti smješteno u sklopu festivala.

Radionica će biti održana u Pazinu, u sklopu festivala Sedam dana stvaranja, od 12. do 18. kolovoza 2018. godine. Prijaviti se mogu svi zainteresirani sa područja Republike Hrvatske i šire, a obrazac za online prijavu možete pronaći na ovoj poveznici.

U obrascu ćete, uz opće informacije, priložiti ili koncept filma ili motivacijsko pismo ili oboje.

Rok za slanje obrasca je 20. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 27. srpnja. Prezentacija radova polaznika radionice bit će održana 18. kolovoza, zadnji dan festivala.

Kotizacija je 500 kn do 14.7., a u cijenu je uključen sedmodnevni smještaj te manji doručak i kuhani ručak svakog dana radionice te oprema. Nakon 14.7. kotizacija je 750 kn.

Organizatori radionice su festival “Sedam dana stvaranja” i Kinoklub Zagreb. Radionicu će mentorirati Vedran Šuvar (mentor), Zorko Sirotić (mentor) i Lovro Čepelak (voditelj i mentor.)

Radionicu sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kratki film o festivalu Sedam dana stvaranja https://youtu.be/Hh2wj1zan2c

Prijavi se do 20. srpnja.

FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA