Rust Proportions Project

31301726 991685337662855 6540680067284992000 o

Pod mentorstvom Lab 43 for Print (ITA)
Broj polaznika: 5
Razina: srednje-napredno

Jezik: engleski 


Lab 43 for Print iz Venecije na 15. festivalu Sedam dana stvaranja održat će radionicu dubokog tiska, pod nazivom Rust Proportions Project.


Eksperimentirajući s procesom tiskanja tijekom radionice, polaznici i mentori u svoje će radove unijeti lokalnu kulturnu povijest. Srednjovjekovna tipografska produkcija nekoć zastupljena u Roču koristit će se kao polazište za eksperiment s graviranim i zahrđalim željeznim pločicama.


Hrđa u željezu prirodni je dio životnog procesa metala; ona predstavlja propadanje samog materijala, pa će svaki otisak u konačnici biti drugačiji. Promjene na otiscima događat će se svaki dan, više ili manje, čime će se vrijeme upisati u radove polaznika.


Budući polaznici radionice pozivaju se na promišljanje gore navedenog u odnosu na veličinu slovnih znakova u povijesnim pismima ročke tiskarske tradicije. Mutacije proporcija slova tijekom vremena potaknut će nas da stvorimo i ponovo promislimo suvremeni trenutak u kojem živimo, kako bi se koncepti mogli razvijati zajedno s hrđom i tiskarskim procesom.

Produkti radionice bit će predstavljeni na završnoj multimedijalnoj manifestaciji Upravo stvoreno 18. kolovoza 2018. 

Prijavi se do 20. srpnja.


FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA