7ds na Arts Festivals SummituFestival Sedam dana stvaranja, nositelj EFFE​ Labela, festivalske oznake izvrsnosti i inovativnosti, sudjelovao je na EFFE Meet-upu u sklopu Arts Festivals Summita, održanom od 11. do 14. travnja u Ljubljani. Na Summitu je sudjelovalo 100 najboljih europskih festivala, a ovogodišnja tema bila je [Herit]AGE of the ARTS - Audiences in the heart of the places.

FB IMG 1525217672846


Razmjena iskustava s predstavnicima festivalima, pozitivni primjeri iz prakse i ugodna radna atmosfera obilježili su druženje u Sloveniji. O razvoju publike, ulozi gradova u kulturnom turizmu i kulturi općenito te drugim, aktualnim temama razgovarali smo i učili s predstavnicima festivala iz Srbije, Turske, Bugarske, Mađarske, Južnoafričke Republike i drugih zemalja. Festival Sedam dana stvaranja predstavljala je Dora Biroš.

Summit organizira European Festivals Association (EFA), koje i dodjeljuje EFFE Label. Podsjetimo, festival Sedam dana stvaranja oznaku izvrsnosti dobio je 2017. EFA-in međunarodni žiri pri dodjeli je u svojoj ocjeni istaknuo progresivan pristup kulturnom turizmu kojeg 7ds-sistem njeguje već 14 godina, kao i demokratičnost festivala na edukativnoj razini. 

Više o EFFE festivalima pročitajte ovdje.
FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA