Vodene boje

Naziv radionice:  VODENE BOJE
Voditeljica: Duga Bobanović Sikirica
Sadržaj:  Slikanje pigmentom i vodom prisutno je vec u kamenom dobu. Ovom su tehnikom pisani poneki egipatski manuskripti, a u srednjem je vijeku takvo pisanje i ilustriranje knjiga uzelo maha. Međutim, slikarstvo vodenim bojama, kakvo danas poznajemo, počinje s renesansom.
Radionica Vodene boje dat će pregled ove tehnike kroz povijest umjetnosti, ali primarni je cilj polaznike upoznati s osnovama miješanja i nanošenja pigmenta, odnosno boje. Slikanjem po promatranju i slikanjem bez modela polaznici će se potaknuti da otkriju svoju kreativnost i izoštre sposobnosti opažanja te razviju kritički način prmatranja likovnog djela.
Uz vodene boje polaznici će se koristiti i jajčanom temperom.
Maksimalan broj polaznika: 8-10
Početak radionice: 11.8.2013.
Vrijeme radionice: 9 - 13 h
Kontakt: Duga Bobanović Sikirica 091 37 31 562, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za prijavu klikni ovdje...

FB

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afimirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. 

Pridruži nam se od 12. do 18. kolovoza!


7ds radionice

Sedam dana polaznici radionica stvaraju nove autorske radove koje predstavljamo u programu festivala, u sklopu završne multimedijalne manifestacije Upravo stvoreno. 


1. RADIONICA FILMSKOG EKSPERIMENTA

2. RADIONICA ANALOGNE FOTOGRAFIJE

3. RADIONICA DUBOKOG TISKA

4. RADIONICA PSIHOLOGIJE / KREATIVNOG RAZVOJA